Maak kennis met Joris Smit

Maak kennis met Joris Smit, eigenaar van Smit, wonen in sfeer. Joris woont in Leiden waar hij samenwoont met zijn vriendin Lizzy en hun twee dochters, Janou en Bowie. Hij is opgegroeid in Zoeterwoude, niet ver van de Heineken fabriek. Joris komt uit een redelijk groot gezin met twee broers en een zus.

Als eigenaar van Smit, wonen in sfeer is Joris al veertien jaar actief binnen het familiebedrijf. Begonnen als woningstoffeerder en raambekleding monteur, heeft hij zich door de jaren heen ontwikkeld. Zijn taken omvatten onder andere klantcontact, inmeet afspraken, offertebeheer en showroomverkoop. Tegenwoordig richt hij zich vooral op het management, waarbij hij verantwoordelijk is voor financiële en personeelszaken. Samen met zijn team zorgt Joris ervoor dat klanten van A tot en met Z worden ontzorgd bij de aanschaf van hun nieuwe interieur.

Joris zijn grootste kracht ligt in zijn creativiteit, oplossingsgericht denken en ondernemerschap. Hij haalt veel voldoening uit projecten waarbij hij casco nieuwbouwwoningen van begin tot eind mag inrichten, van verkoop tot uitvoering.

Joris gaat elke dag met plezier naar zijn werk. Niet alleen omdat hij zijn creativiteit goed kwijt kan in zijn werk, maar ook zijn collega’s zorgen voor veel plezier bij Joris. Naast werk hebben zij gezamenlijke lunches, vrijdagmiddagborrels en leuke teamuitjes.

Als kleine jongen kwam Joris al vaak in het bedrijf helpen, toen zijn opa en oma nog in de zaak werkten. Destijds naaiden zijn opa en oma de gordijnen nog zelf, een mooie herinnering van Joris. Ook het samenwerken met zijn vader en zijn oom was voor hem een mooie en leerzame tijd.

Voordat hij bij het familiebedrijf kwam, heeft Joris ervaring opgedaan bij van der Linde in Bleiswijk, een vergelijkbaar bedrijf als Smit, wonen in sfeer. Dit was een leerzame periode waarin hij zijn vaardigheden verder kon ontwikkelen voordat hij zijn rol bij Smit, wonen in sfeer kon vervullen.

Gedreven door zijn passie voor het vak en zijn inzet voor zowel klanten als zijn team, streeft Joris Smit voortdurend naar perfectie in zijn werk.